David

29 Nov

Al die mensen die hier zwaar invalide binnenkomen in de (wan)hoop met verbeteringen, al zijn het maar hele kleine, weer naar huis te gaan. De een is er nog ellendiger aan toe dan de ander.
Neem nou dat Roemeense jongetje van bijna elf, dat als een kasplantje in en soort waakcoma ligt. Het enige dat hij doet is kijken. Of de Duitse mevrouw die binnen twee jaar door de ALS totaal is verlamd en nu ook nog depressief.
Vanmiddag bereikte ons het droeve bericht dat de FC Utrecht voetballer David di Tommaso plotseling is overleden. Zo maar niet wakker geworden. Een 26 jarige jongen in de kracht van zijn leven.
De mensen die we hier ontmoeten, inclusief ikzelf, leven dichter bij de dood dan alle gezonden onder ons. Maar toch niet altijd, blijkt helaas maar weer…..
Lieve groeten
Loes

11 Responses to “David”

 1. anette November 29, 2005 at 4:23 pm #

  Lieve Loes,
  Ook ik hoorde het bericht van di Tommaso, en dacht meteen aan jou. Zo kan het ook gaan, zo onvoorstelbaar is je leven. Gezonde mensen staan vaak niet stil bij de waarde van gezondheid, terwijl dat toch het meest kwetsbare is wat je hebt. Sterkte met alles en iedereen om je heen en veel liefs ook voor Marijke en Hans.
  Anette

 2. Alwine November 29, 2005 at 4:29 pm #

  Vandaag door de koude wind in Westbroek het Jan Bospad gelopen. We hoopten op een visarend, die we hier vorige keer zagen. Die was er niet. Wel heel veel ganzen, zwanen, een zilverreiger en maar liefst vijf ooievaars. Ik las je bericht over de mensen in het Chinese ziekenhuis. Ondanks zoveel verdriet toch positief blijven, dat is erg moeilijk, veel kracht toegewenst!, Alwine

 3. ans berkien November 29, 2005 at 5:58 pm #

  Het overlijden van David is erg, vooral voor nabestaanden. Mijn broer’s dood komt dan weer boven: ook pats-boem ‘weg’. Geen afscheid kunnen nemen vind ik zelf erg. Sommige (partners van) als-patienten zouden eigenlijk zo’n dood wensen, weet ik, en dat snap ik ook. Maar je kunt wel veel bespreken nog.
  Het is allebei “niks”, maar heel verschillend.
  En jonge kinderen zouden niet zo ziek mogen worden.
  Heeft dr. Pain je vandaag met rust gelaten of hoort “hij” bij het dagelijkse ritueel?
  Hoor net van Gerke dat er een en ander te doen is bij het stadion. Om 18.00 uur is er ook iets. Supporters zijn er ook best ‘stuk’ van.

 4. Margreet November 29, 2005 at 6:50 pm #

  ..dat is het ziekenhuis…het is en blijft een bijzondere wereld….ene minuut lach je en volgende minuut huil je…sterkte met alles!

 5. susanne November 29, 2005 at 8:03 pm #

  Lieve, Loes, pap en mam

  Dat is wel even triets om te horen van David zo jong nog!
  Jullie maken wel heftige dingen mee in dat ziekenhuis zeg dat jongetje van elf ook al zo triest! Loes heeft natuurlijk al eerder in dat ziekenhuis gezeten ik hoop niet dat mijn ouders straks helemaal geshokeerd terug komen 😉
  Heel veel sterkte nog.
  Liefs

 6. marian en henk November 29, 2005 at 10:19 pm #

  Lieve Loes, Hans en Marij

  Loes, jij vecht voor je leven en deze David di Tommaso, 26 jaar jong overlijdt in zijn slaap en laat vrouw en kind achter, wat is het leven oneerlijk.
  Jullie berichten zijn tot nu toe positief, verder maken jullie heel veel mee en ben dan ook ontroerd over het bericht van Susanne hierboven.
  Maar met elkaar maken jullie er wat van en komen er leuke berichten.
  liefs,
  marian en henk

 7. anita November 30, 2005 at 6:27 am #

  Hoi Loes, ik wens je het allerbeste en wil iedereen, ziek of gezond naar aanleiding van dit overlijden er nog eens op wijzen dat we moeten leven VANDAAG en niet uitstellen tot later. Daarom is de zin die Marjan steeds vermeld ook zo belangrijk: je kan geen dagen aan het leven toevoegen maar wel leven aan de dagen.
  Groetjes en misschien zien we mekaar ooit nog wel eens zoals in Blankenberge!

  groetjes

  Anita

 8. mirjam November 30, 2005 at 10:06 am #

  lieve loes

  je was regelmatig zo in mijn gedachten en hart zo afgelopen week omdat ik uit de colum al had begrepen dat je weer in china bent

  nu lees ik je weblog, gelukkig dat de operatie al achter de rug is, ik hoop heel erg met je op goede effecten

  ben eigenlijk te lang niet, bij de zoueboezem geweest, het wordt weer eens tijd he,
  gelukkig komen de roodborstjes veel in de tuin en ……. regematig het geluid van overvliegende ganzen
  stapte gisteren, toen ik het hoorde, van mijn fiets om even rustig te kijken,
  en toen ik zo omhoog keek , stopte er nog iemand , een onbekende ….leuk om even te delen hoe mooi
  toch
  pas zag ik toevallig ook nog Connie en toen zeiden we, en nu plannen om weer eens samen af te spreken met ons drieen, wisten we niet dat je al weer onderweg was naar china , dus even wachten tot je weer thuis bent
  nu je zo snel geopereerd bent al je wel voor de feestdagen toch thuis zijn lijkt me ?
  loes sterkte daar zo in china , je zal de jongens wel missen en tot binnenkort , mirjam

 9. Syl November 30, 2005 at 12:49 pm #

  Hoi lieverds,

  Blij dat alles goed is gegaan. Heb je m’n mailtje gelezen? Sorry voor de late reactie, maar ik was ziek en er waren hier nogal wat andere problemen. Nu is alles weer redelijk rustig, dus ik neem snel contact op.
  Probeer elke dag een paar keer te lachen. Ik weet dat dat kan helpen.
  Kus Syl

 10. ans berkien November 30, 2005 at 1:17 pm #

  Loes, je mannetje was net op tv te zien bij de bloemenzee voor David. Foeke Booij had veel moeite met zijn verklaring daarnet. Heel emotioneel. David’s kindje is ook pas 2 jaar. Niet simpel dus. Foeke hoopt het stadion nog een keer vol te krijgen voor David. (zal toch wel lukken, lijkt mij!?).

 11. marijke November 30, 2005 at 2:30 pm #

  Lieve Loes,
  Soms heb ik geen woorden als ik lees wat jijzelf en de mensen om je heen allemaal meemaken. Sterkte en groet voor Marij en Hans.
  liefs,
  Marijke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: