Jaloezie is verraderlijk

13 Jun

‘Vakantie Loes’, stond er enthousiast in de agenda, die één van mijn hulpen voor me bijhoudt. Vier dagen maar liefst! Maar de laatste avond, terug thuis, moest er weer een hulp komen om mij naar bed te brengen. Drie nachten was ik op Texel en dat was heerlijk.

Niet eerder had ik er zulk mooi weer. Ik kende het eiland alleen in regen en wind en wist niet beter dan dat ik het er koud had. Gehuld in dikke winterkleren ging ik eens op vogelexcursie halverwege mei. Als ik me buiten de auto waagde, begon het telkens onmiddellijk te regenen.

Eén keer heb ik me destijds vertwijfeld tot God gewend. Ik zat net met veel moeite in mijn rolstoel voor een rondje Mokbaai, waar je fantastisch kunt vogelen, toen de regenspetters zich in snel tempo ontwikkelden tot een stevige plensbui. ‘Onze Lieve Heer, áls U bestaat, dan bent U gemeen’, heb ik naar boven gemompeld.

Maar dit Pinksterweekend zat ik op het terras van het appartement te zonnebaden. We wandelden door de duinen naar het strand en zaten ook daar in een hemdje in de zon. Wat een weldaad… En wat leek het leven even gewoon…

En wat was het zuur om na drie dagen alweer naar huis te moeten. Had dan een paar dagen bijgeboekt, zou je zeggen. Maar als je weet hoe weinig aangepaste vakantiewoningen er zijn, dan kun je ook bedenken, dat je meestal twee jaar vooruit moet boeken om ergens te kunnen logeren.

Ik was jaloers op het stokoude echtpaar en hun dochter, die op de dag van ons vertrek hun intrek namen in ‘ons’ appartement. Ze konden zich onmiddellijk installeren op het nog steeds zonovergoten terras.

Jaloezie is verraderlijk. Het is een giftig onderdeel van het menselijk brein. Ik heb er de laatste tijd in toenemende mate last van. Maar daarover in een volgende column méér.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: