Mijn eigen sprookje

30 Apr

De magnolia in onze tuin bloeide zó uitbundig, dat ik me in een sprookje waande. De wit-roze bloemen straalden in het zonlicht en in de schemering leken de zwaar beladen takken licht te geven. Een betovering van korte duur, maar geldt dat niet voor elk sprookje?

Binnen een paar dagen ligt onder alle magnolia’s een bruinige brei van uitgebloeide bloembladeren; krijg die stoep maar weer eens schoon. . . Wat overblijft is een vrij onbeduidende struik. Het liefst zou ik hem daarna flink laten snoeien, maar de herinnering aan de betovering weerhoudt me ervan.

Een sprookje was het ook, toen ik na mijn onfortuinlijke heupbreuk weer gewoon naar huis kon in plaats van naar een verpleeghuis te moeten. Zodoende kon ik behalve van de magnolia ook genieten van de narcissen, scylla’s en kievietsbloemen in mijn eigen tuin.

Maar beneden in de woonkamer slapen in een hoog /laagbed, met naast me een tillift, is na een paar weken niet meer zo sprookjesachtig. Integendeel; het is een ongezellige bende in huis, waarin gauw verandering moet komen.

Dus hoop ik binnenkort mijn slaapkamer weer te kunnen betrekken. Maar eerst moest er iets op de oude plankenvloer komen, dat is bestand tegen al het rollend materieel. Er ligt nu stevig laminaat dat bovendien het geluid dempt en de kamer mooi licht maakt. Een hele verbetering!

Daarnaast zijn de hulpen en ik hard aan het oefenen. Om naar boven te gaan kan ik geen gebruik meer maken van de traplift waarop ik jarenlang heb gezeten. Te gevaarlijk. Ik moet nu hangend in een zweeflift de trap op.

Alsof dát niet gevaarlijk is, zult u denken. Dat hoeft het niet te zijn, als ik maar goed in de draagzak zit die onder de lift hangt. Als de buren straks het liedje ‘One day I’ll fly away’ horen, ben ik onderweg naar boven. Ik maak er maar mijn eigen sprookje van.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: