Leven in vrede en welvaart

25 Sep

Hoe ver weg de Syrische oorlogsvluchtelingen ook waren, inmiddels zitten ze om de hoek. De Utrechtse Jaarbeurs huisvest er tijdelijk een paar honderd en elders in het land zijn er nu ook duizenden. Of ze allemaal asiel gaan krijgen is nog de vraag.

Van mij mag iedereen die aan onze grens klopt en om hulp en asiel vraagt, blijven. Ons land is ruim en welvarend genoeg. En wie ben ik om een ander het recht te ontzeggen zich waar dan ook ter wereld te vestigen?

Je zult trouwens maar in de Syrische stad Homs wonen en ALS hebben. Die ziekte bestaat daar natuurlijk ook. Voorzieningen en hulpmiddelen waren er vóórdat de oorlog uitbrak waarschijnlijk wel, maar op dit moment is het leven van deze lotgenoten helemáál hopeloos.

En vluchten is alleen voor redelijk gezonde mensen weggelegd; je moet op zijn minst mobiel zijn. Ik heb op al die televisiebeelden van vluchtelingenstromen niet één rolstoel gezien. Chronisch zieke en gehandicapte Syriërs hebben een dubbel doodvonnis. . .

Wat hebben we het dan toch goed in ons polderlandje. We leven in vrede en welvaart en al was dat laatste dan wat minder de afgelopen jaren, we hebben over het algemeen toch eigenlijk allemaal wat ons hartje begeert.

Ook als je ALS hebt, ben je goed af in Nederland. Oké, er is nog geen ALS-huis en je wordt nou eenmaal niet gelukkig van zo’n ziekte, maar verder is –mede dankzij ons mooie PGB-stelsel- alle mogelijke hulp te krijgen. Ik ontvang uitsluitend professionele en liefdevolle zorg op maat.

De Syriërs die hier inmiddels zijn gearriveerd, voelen zich over het algemeen welkom en goed behandeld. Nu maar hopen dat deze gastvrijheid het wint van de intolerantie; de PVV scoort immers weer torenhoog in de opiniepeilingen.

Ik gun ze in elk geval een fijne woon- en werkplek en voor degenen onder hen die graag in de zorg werken: kom gerust solliciteren!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: